Mitt første møte med frukten var via en arbeidskollega fra Jordan for 12-13 år siden. Etter det har den blitt mitt førstevalg av frukt når jeg finner den i fruktdisken.
Sharon har ikke garvesyre og kan spises umoden, men jeg synes den er best når den er nesten moden, og ikke for bløt.
Smaken er litt aprikosaktig med en anelse vanilje og samtidig kan den være litt syrlig. Jeg spiser den som et eple,den er nydelig i fruktsalat, og kan brukes sammen med ost og kjeks og til kjøtt.
Sharon inneholder mye karoten som omgjøres til A- vitamin i kroppen, 100 g dekker dagsbehovet for A- vitamin. Den inneholder også en del C-vitamin og mineraler, særlig kalium.
Siden jeg er allergisk bl.a. mot eple,pære og plommer synes jeg det er herlig når det dukker opp frukter som jeg kan spise uten å få kløe i munn og gane. Er det noen andre som har erfaring med det samme?
Frukten er nydelig! Noen år siden jeg oppdaget den, og Per fikk den inn =) Jeg bruker den ofte i salater, eller bare som den er! Mmmm! Søt og god, og attpåtil så næringsrik! (Det visste jeg ikke)
SvarSlettMen kan du legge ut oppskriften på blomkål- og brokkolimos?